Kipukoukun® tarina

Kipukoukun® tarinan ensimmäiset askeleet otettiin vuosituhannen vaihteessa pienessä maalaiskylässä. Harva olisi uskonut millainen tarina tästä kehkeytyy.
Tarina juontaa juurensa Pirkanmaalaiseen Vilppulan kuntaan, josta on kotoisin koukun keksijä Jukka Heininen. Ajatus selän taakse ulottuvasta apuvälineestä syntyi 2000-luvun alussa Heinisen hieronnoissa käyvien asiakkaiden toivomuksien pohjalta; yksinasujat pyysivät miestä kehittelemään laitteen, jolla jokainen voisi itse hoitaa kiputilojaan kotioloissa.

Kipukoukun® historia

Ensimmäiset vanerinpalat Heininen haki läheisestä rautakaupasta vanhalla rollaattorilla, ja siitä alkoi kehitystyö joka johti Kipukoukun® nykyiseen muotoon ja perheyrityksen syntyyn. Idea kypsyi, ja ensimmäiset Kipukoukut® valmistuivatkin Heinisen kellarissa vanhalla vannesahalla.

Heininen kehitteli koukun muotoa ja kävi välillä paikallisissa liikkeissä esittelemässä koukkua ja hakemassa palautetta. Alkuun koukku muistutti enemmänkin hakkua tai viikatetta. Varsinaisen oivalluksen Heininen sai appiukon seinältä. Nähdessään koristeeksi nostetun sirpin Heininen tajusi, että samaa muotoa voisi käyttää myös Kipukoukussa®. Kaareva varsi mahdollistaa koukun käytön eri puolilla selkää ja vie voiman edestä taakse.

Mallin kehitys

Oikea muoto Kipukoukulle® oli nyt löytynyt. Vuosien varrella Kipukoukun® hyödyt ovat valloittaneet Suomen kansan, ja koukku onkin käytössä jo 200 000 perheellä. Vain hyviä keksintöjä kopioidaan. Varmistaaksemme asiakkaan saaman tuotteen laadun on Kipukoukku® suojattu sekä mallina että nimenä. Ainoastaan aitoa, kotimaista Kipukoukkua® saa kutsua kyseisellä nimellä.

Kipukoukku® nykypäivänä

Yksinkertaiset asiat toimivat. Kipukoukku® on hyvä esimerkki siitä. Alkuperäisen puisen Kipukoukun® jälkeen tuotetta on kuitenkin merkittävästi kehitetty ja jalostettu eteenpäin. Alkuperäistä puista Kipukoukkua® on myyty valtavia määriä. Olemme keränneet kaiken saadun asiakaspalautteen talteen ja ryhtyneet miettimään miten loistavasta tuotteesta voitaisiin tehdä vielä parempi. Kaikki alkuperäisessä koukussa havaitut pienetkin käytännön ongelmat ja puutteet on huomioitu, kun seuraavan sukupolven Kipukoukkuja® alettiin suunnittelemaan.

Jatkokehitys

Toisen sukupolven Kipukoukut® on valmistettu kotimaisesta, ekologisesta luonnonkuitukomposiitista. Uudet biokomposiittikoukut sisältävät useita parannuksia alkuperäiseen puukoukkuun verrattuna ja kaikki alkuperäisen puukoukun ongelmat on nyt saatu ratkaistua. Kipukoukku® on nyt parempi kuin koskaan!

Jo 200 000 myytyä koukkua!

Kipukuokku® on vuosien varrella valloittanut suomalaisten sydämet. Kipukoukkuja® on myyty jo 200 000 kpl Suomessa ja niihin törmää kaikkialla. Kipukoukkuja® myydään jatkuvasti yli 800 jälleenmyyntipisteessä. Kipukoukun® voi tilata ilman toimituskuluja verkkokaupasta.

Tulevaisuus

Kipukoukun historian toiseksi viimeisin juonenkäänne tapahtui kesällä 2019. Kipukoukun myyjänä ja isähahmona tunnettu Paavo Leppänen sai tiimiin vahvistusta. Liiketoimintakaupan myötä Kipukoukkujen myynnistä ja markkinoinnista sekä toimituksista alkoi vastata Markkinointitoimisto Hyvähenki Oy.

Nyt tiimi on taas uudistunut, ja Kipukoukun matka ulkomaille on alkanut. Viennin ensiaskeleita tukemaan on luotu uusi brändi ja samalla uusi kansainvälinen nimi, HealingHOOK.